20. 5. 2024   |   svátek má Zbyšek
 

Zapomenuté heslo › Zapékané těstoviny se švestkami a ořechy

Název Množství a jednotka
těstoviny 500 gramů
máslo 50 gramů
cukr mletý
švestky 300 gramů
nasekané ořechy 100 gramů
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku. Uvařené zcedíme a smícháme je s máslem a cukrem.
Zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme strouhankou. Rozložíme do ní těstoviny, poklademe vypeckovanými švestkami a posypeme nasekanými vlašskými ořechy. Švestky můžeme posypat skořicí.
V mléce rozšleháme vejce a těstoviny zalijeme.
Pečeme v troubě asi 30 minut.


 


RECEPTY

Dýňová krémová polévka

Postup: Menší dýni hokkaido dobře umyjeme, nemusíme ji loupat, slupka se u hokkaido... zobrazit recept

RECEPTY

Banánový chlebíček (Banana bread)

Postup: Změklé máslo smícháme s cukrem, přidáme žloutky a šlehačem ušleháme do pěny.... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládový krém z Pikaa

Postup: Plechovku Pikaa uvaříme v dostatečném množství vody 2 hodiny a necháme pořádně... zobrazit recept

RECEPTY

Špagetová bábovka

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě téměř doměkka - nedovaříme úplně, budeme je... zobrazit recept

RECEPTY

Záhorácký pstruh

Postup: Pstruhy si omyjeme, osušíme , nasolíme a necháme odležet. Žampiony oloupeme,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...